Boswellia aneb Jaké má kadidlovník účinky a proč je dobrý na pohybový aparát?

Napadlo by vás, že zrovna tato rostlina bude oblíbená u sportovců? Přečtěte si, jaké má kadidlovník účinky a jak může pomoci i vám.

Boswellia aneb Jaké má kadidlovník účinky a proč je dobrý na pohybový aparát?

Boswellia - pro nás neznámá, jinde ceněná rostlina.

Druhů kadidlovníku je několik. Tento strom má ve svém dřevě a v kůře kanálky s pryskyřicí, která ho důmyslně chrání před poraněním nebo škůdci. Pryskyřice obsahuje silné aromatické látky a tak je oblíbená především pro náboženské účely. Kadidlovník je doma v Africe či na Arabském poloostrově. Výtažky z Boswellie využívá hodně i východní medicína. 

Kadidlo bylo i nedílnou součástí pro balzamování mumií. Dnes slouží hlavně k výrobě kadidlovníkového oleje pro aromaterapii a prostředků na hojení.

Jaké má kadidlovník účinky? 

Působí na naše zdraví příznivě hned v několika ohledech. Pomáhá udržet zdravé klouby a kosti a oceníte ho, pokud trpíte na nepříjemnou ztuhlost pohybového aparátu. Je ale dobrý také na trávení a podporuje dýchací systém. Boswellia se využívá zřejmě již od starověku a to nejen pro lidi, ale také pro zvířata. Dnes je součástí doplňků stravy pro podporu pohybového aparátu a vyzkoušet je můžete i vy.

S čím kombinovat kadidlovník?

Jelikož příznivě působí na klouby a kosti, je výhodné doplnit účinky kadidlovníku o další živiny. V první řadě doporučujeme nativní kolagen typu II. Díky své schopnosti aktivovat se přímo v místě kloubu je až 250x účinnější, než např. známější hydrolyzovaný kolagen. Ačkoli si tělo vyrábí i vlastní kolagen, s přibývajícími léty je tento proces pomalejší. To je chvíle, kdy nám může pomoci kolagen v kapslích.

Další důležité látky jsou vitamíny. Především vitamín D a C ocení celý náš pohybový systém.

  • Vitamín D podporuje ukládání vápníku do kostí a tím zabezpečuje jejich odolnost a pevnost. Kromě toho je skvělý na imunitu.
  • Vitamín C podporuje tvorbu kolagenu a díky tomu pečuje dlouhodobě o chrupavky. Taktéž pozitivně ovlivňuje naši obranyschopnost.


Movisan Kolagen II balení

Movisan Kolagen II

Moderní doplněk stravy vyrobený dle norské receptury.
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odesílá se...