Dostatek pohybu nenahradí ani ten nejlepší přípravek na klouby, umí ale dodat chybějící živiny

Stále pro sebe hledáte nejlepší přípravek na klouby? Vězte, že bez fyzické aktivity a celkového zdravého životního stylu se zázraky nestanou. Máme ale tipy, na které látky se zaměřit.

Dostatek pohybu nenahradí ani ten nejlepší přípravek na klouby, umí ale dodat chybějící živiny

O pohybový aparát bychom měli pečovat

Co nám naše tělo prominulo ve dvaceti, se po čtyřicítce dokáže znatelně projevit. nikdo neočekává, že omládne, přesto se o sebe málo staráme, abychom tento proces zpomalili. 

U kloubů a chrupavek to platí dvojnásob. Denně nám zabezpečují pohyb, na jejich výživu už ale myslíme méně. Přitom jsou pro kvalitu života klíčové. Zdravý pohybový aparát rozhoduje o tom, jak moc bude aktivní náš život.

Dopřejte svým kloubům kolagen typu II

Kolagen je látka, kterou si tělo produkuje samo. Je součástí mnoha struktur, od vlasů a nehtů přes šlachy až po kosti a klouby. Organismus však schopnost vyrábět kolagen s věkem ztrácí, potřebný je ale pořád. To je důvod, proč se zamyslet na doplňováním kolagenu v kapslích. Je to velmi důležitá živina pro celý pohybový aparát. Doporučujeme kolagen typu II z mořských zdrojů.

Vstřebatelnost kolagenu z mořských zdrojů je až 1.5x  vyšší než u ostatních druhů. Tělo jej tak snadno využije, jelikož je pro něj svou povahou dostupnější.

Vlastní tvorbu kolagenu navíc můžete chytře podpořit díky užívání vitamínu C. Céčko pomáhá procesu výroby kolagenu v našem těle, což je ještě lepší, než samotný čistý kolagen v kapslích.

Nenechte si uniknout rostlinu Boswellia serrata

Pomáhá totiž udržovat naše kosti a chrupavky zdravé. Účinná je v tomto případě pryskyřice této rostliny. Pro nás je méně známá, ve své domovině v Asii a Africe se ale využívá stejně dlouho a často, jako u nás třeba heřmánek. 

Bosvellia serrata je dobrá při vleklých potížích s pohybovým aparátem. Doporučuje se fyzicky aktivním lidem, protože má pozitivní vliv i na psychiku a celkovou kondici a výkon. 

Bez pohybu to stejně nepůjde

Ani ten nejlepší přípravek na klouby neumí nahradit to nejdůležitější - pohyb. Lidské tělo bylo k pohybu stvořeno. A to nejen k takovému, který má za úkol dostat nás z místa na místo. Pohybový aparát potřebuje být používán, aby zůstal dlouho funkční. 

S fyzickou aktivitou máme často problém. Jednak je to dané životním stylem - mnoho povolání spočívá v celodenním sezení na židli, zvykli jsme si až moc jezdit autem a volný čas trávíme radši doma na gauči. Absenci pohybu nám ale žádné vitamíny nebo bylinky nenahradí. 

Zkuste najít něco, co vás bude doopravdy bavit. Pro někoho je to skupinová lekce cvičení, jiný dá přednost procházce v přírodě o samotě. Aktivní můžeme být ve vodě i na souši, po svých nebo na kole. Mnohdy pomůže něco tak obyčejného, jako je hudba do sluchátek. 

Dejte pohybu šanci a uvidíte, jak se díky němu zkvalitní váš život!


 

Movisan Kolagen II balení

Movisan Kolagen II

Moderní doplněk stravy vyrobený dle norské receptury.
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odesílá se...