Nativní kolagen CalGo: Proč je v Movisanu právě ten?

Zaznamenali jste, že vaše tělo ztrácí kolagen, a rozhodli jste se zvýšit jeho příjem formou doplňku stravy? Potom je důležité, abyste vybrali takový, který obsahuje kolagen v dobře vstřebatelné formě, bez přidaných látek, antibiotik, pesticidů a vyráběný udržitelným způsobem. Proto v přípravku Movisan Kolagen II najdete certifikovaný kolagen CalGo®.

Nativní kolagen CalGo: Proč je v Movisanu právě ten?

Kolagen je látka, která tvoří téměř 30 % bílkovin v našem těle. Jeho dostatek je důležitý pro normální funkci chrupavek, kostí, zubů, ale také šlach, vazů, kůže nebo krevních cév. Naše tělo si ho dokáže vytvářet samo. To však neznamená, že ho máme dostatek. Už po třicátých narozeninách se totiž začne kolagen z našeho organizmu pomalu, ale jistě ztrácet – a to přibližně o jedno procento každý rok. Následků si nemusíme všimnout hned, ale po několika dalších letech se mohou projevit v podobě vrásek i zdravotních komplikací s klouby. 

Co to je CalGo®?

CalGo® je výtažek z kostí mořských ryb, který má podobu prášku. Z lososovitých ryb, jako jsou losos nebo pstruh, se získává pomocí mletí a sušení kostí. Díky tomu je bohatý na kolagen a minerály jako jsou vápník a fosfor. Tyto látky navíc obsahuje v nativní, tedy přírodní formě. Ta je biologicky aktivní a pro naše tělo lépe využitelná. Díky tomu se může jeho vliv projevit už při konzumaci 40 mg denně. Například v případě hydrolyzovaného kolagenu by byla k dosažení stejného účinku zapotřebí 125 až 250x vyšší dávka. 

13x PROČ jsme v případě Movisanu Kolagen II zvolili CalGo®?

Společnost NaturaMed dbá na to, aby složení jejích výrobků odpovídalo nejmodernějším poznatkům a nejvyšším standardům. CalGo® si jako zdroj nativního kolagenu 2 typu zvolila pro jeho jedinečné vlastnosti i způsob zpracování.

  1. CalGo® je nativní kolagen, který má díky svému původu 1,5krát vyšší vstřebatelnost než jiné typy kolagenu (vepřový, hovězí nebo kuřecí) a jedná se o až 250x efektivnější kolagen než v případě hydrolyzovaného.
  2. Snadná využitelnost pro organizmus díky tomu, že je biologicky aktivní.
  3. CalGo® je vhodný pro všechny od 30 let a je možné ho užívat kdykoli během dne. 
  4. Nejen skvělý zdroj kolagenu, ale také vápníku. V porovnání s vápníkem běžně obsaženým v potravinách má 6x vyšší vstřebatelnost.
  5. Více než 17 % vápníku je v mikrokrystalické podobě, která odpovídá té v lidských kostech.
  6. CalGo® přirozeně obsahuje více než 8 % fosforu. 
  7. Nejmodernější výroba, při níž separace surovin za nízké teploty zaručuje zachování přírodního kolagenu typu 2 a vápníku. 
  8. CalGo® neobsahuje přidané látky, antibiotika, pesticidy ani odpad.
  9. Jedná se o norský kolagen, který je šetrně zpracováván do 24 hodin od ulovení ryb.
  10. Dodržování zásad udržitelné výroby odpovídá pravidlům cirkulární ekonomiky.
  11. CalGo® má certifikaci potvrzující, že neobsahuje geneticky modifikované organizmy (GMO).
  12. Splňuje certifikace FSSC 22000 (mezinárodní standard pro bezpečnost potravin) a HACCP (zavedení systému kritických bodů).
  13. Odpovídá zásadám kosher a halal.

I klouby mají svůj týden

Na informovanost o problematice zdravotních obtíží souvisejících s klouby a kostmi se zaměřuje Světový týden kostí a kloubů. Ten každoročně začíná během října a celosvětově je spojený s různými aktivitami zaměřenými na vzdělávání o příčinách i prevenci. V jejich rámci je možné se i v naší republice setkat s relevantními odborníky a dozvědět se více o této problematice.

Movisan Kolagen II balení

Movisan Kolagen II

Moderní doplněk stravy vyrobený dle norské receptury.
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odesílá se...